Kiskinovi

Детска стоматология


Детската стоматология представлява лечение на кариес на млечни зъби, изваждане на млечни зъби, обработка на зъбните повърхности с минерализиращи и флуоризиращи средства, силанизиране.

Децата под две годишна възраст, също както останалите деца и възрастни, могат да развият кариес. Затова грижите за устната кухина трябва да започнат с поникването на първите млечни зъбки.

Най-често кариесът възниква, когата бебето се оставя да заспи върху гърдата на майката или с бутилка мляко в устата. Така течностите, които съдържат високо количество захари, образуват своеобразен басейн около зъбите и позволяват на бактериите в устата да произвеждат киселини, което от своя страна води до появата на кариес.

Обикновено първите засегнати от такъв вид кариес, са горните предни зъбки на детето, тъй като те са най – изложени на действието на киселините, а и поникват първи. Лечението на млечните зъбки е задължително, защото те трябва да останат в устата до момента, в който ще поникнат постоянните. Това обикновено се случва в периода 6-12 години.

Профилактичните прегледи трябва да се извършват на всеки 6 месеца , като много важно е първото посещение при стоматолог да стане, когато детето няма оплаквания. Ще Ви бъдат дадени съвети за правилно провеждане на хигиената, информация за флуориране и силанизиране на детските зъбки.